Gulvservice – Dette bør du vide, inden du indhenter tilbud!

 In Håndværker

Gulvservice – Alt du bør vide, inden du modtager gulvfirma tilbud & priser

Står du og mangler en gulvmand el. gulvfirma der kan hjælpe dig med at få ordnet gulvet? Så er du kommet til det rette sted, vi har gjort det hårde benarbejde og fundet de bedste gulvmestre i hele Danmark for dig. Det er gratis og uforpligtende at indhente gulvservice tilbud gennem os.

På vores hjemmeside kan du også læse mere omkring de forskellige gulvtyper, gulvservices og gulvbehandlinger der udføres af vores udvalgte professionelle gulvmestre. Ikke nok med dette, så deler vi også en masse tips og tricks til hvordan du får det bedste gulvtilbud på din gulvopgave.

Hvis du kigger efter et tilbud her og nu, så skal du blot klikke på knappen her, hvor du indsender din gulvopgave og oftest i løbet af kun 24 timer. Modtager du det første gulvservice tilbud fra en af vores samarbejdspartnere.

Har du en speciel opgave?

Uanset hvilken type gulvopgave du skal have hjælp til at få udført, så er vi sikre på at vi kan hjælpe dig godt fra start. Det er dog vigtigt at du beskriver din gulvopgave så grundigt som muligt, for at alle forventninger kan afstemmes bedst muligt, før at opgaven eventuelt beses. Uanset hvad, skal du ikke holde dig tilbage. Vi hjælper dig gerne med at indhente 3 gulvtilbud på din gulvopgave.

Hvad koster det?

Priserne varierer meget fra gulvmester til gulvmester, det er derfor smart at modtage 3 gulvtilbud. På denne måde kan du nemlig sammenligne priserne og nemmere finde ud af om du har fået det rigtige tilbud på din gulvopgave.

Prisen vil selvfølgelig også varierer alt efter hvilken type træ, størrelse af opgaven og andre aspekter der bliver aktuelle for gulvopgaven.

Eksempelvis er det muligt at få en billig gulvlakering, billigere end et helt nyt betongulv. Er du i tvivl om hvilken type gulv du ønsker og hvilken gulvbehandling og gulvservice det kræver, så læs mere her.

Hvilken type opgave ønsker du løst?

Det er vigtigt at vide hvilken type gulvopgave der skal udføres, derfor har vi samlet et kort udvalg af nogle af de mest normale gulvservices der tilbydes her under.

Gulvlægning

Gulvafslibning

Gulvafhøvling

Gulvlakering

Gulvbehandling

Gulvpolering

Gulvisolering

Gulvstøbning

Søger du eksempelvis hjælp til lægning af et flot nyt fyrretræsgulv, men er du i tvivl nogle detaljer, så klik dig ind på gulvlægning og læs mere om hvordan det foregår, her er både gode tips og meget mere.

Gulvlakering Priser & Tilbud – Dette bør du vide

Har du lige fået dit gulvafhøvlet- eller slebet, så vil det bedste være at få en gulvmand til give det en gulvlakering. Så holder gulvet længere og er bedre beskyttet mod slitage. Vi hjælper dig gerne med at indhente tilbud på gulvlakering fra professionelle gulvmestre, også i dit lokal område i Danmark!

Det skal du være opmærksom på

For at opnå det bedste resultat, skal du gøre både forarbejdet og det indledende arbejde ordentligt. Det er vigtigt, at du danner de rigtige rammer for, at skabe et godt resultat, som lever op til dine forventninger.

Der er et par helt konkrete ting, som du skal være opmærksom på, inden du går i gang med lakeringen af dit gulv. Hvis du ønsker at opnå det bedst mulige resultat, så undersøg, hvad du skal have styr på, inden du går i gang med arbejdet.

Du skal være opmærksom på, hvilken lak du skal bruge. Det kan i nogle tilfælde være umuligt, men du skal, hvis muligt, bruge den samme lak som du brugte sidste gang for at behandle træet bedst muligt.

Rengøring, vedligehold og forebyggelse

Inden du går i gang med lakeringen af dit gulv, så skal du være sikker på, at du har købt de rigtige materialer til formålet. Det kan som sagt være svært at finde de helt perfekte materialer, og du er derfor nødsaget til at tage en chance.

Du gør derfor klogt i at prøve et diskret sted i dit hjem. Du kan eventuelt prøve bag en dør, eller i et hjørne, hvor der står inventar til daglig, hvor en eventuel fejl ikke vil have den store betydning. Prøv med den nye lak, lad den gennemhærde, og vurder, om resultatet er fornuftigt.

Hvis ikke det lever op til dine forventninger, så spørg en fagmand, som kan hjælpe dig med at vurdere, om det er fremgangsmåden eller lakken der ikke er optimal, og at resultatet derfor ikke perfekt.

Når du skal rengøre dit gulv, skal du undgå at anvende brun sæbe og sæbespåner. Det har en skadelig effekt på dit lakerede gulv. Du bør derfor anvende universal rengøringsmiddel, som ikke skader dit gulv nær så meget som de andre produkter,, hverken på lang eller kort sigt.

Beskyt gulvet efter bedste evne

Hvis du vil bevare det flotte resultat, som du har opnået lige efter lakeringen, så skal du beskytte dit gulv løbende, og gerne så effektivt som muligt. På den måde undgår du skader på dit gulv, og det vil derfor være pænere i en længere periode.

Du bør derfor ikke anvende sko indendørs. Hvis der er behov for det, bør du så ofte som muligt anvende rene sko, så du undgår at slide på gulvet. Dine møbler kan du også med fordel udstyre med små dutter for neden, som har den egenskab at gøre, så møblerne ikke skader og slider nær så meget på gulvet.

Træ er et blødt materiale, som nemt kan tage skade. Det er derfor vigtigt at undgå at slide på gulvet, da træ nemt tager skade.

Derudover skal du være opmærksom på lakken. Den må, som så mange andre indendørs materialer, ikke indeholde sundhedsskadelige stoffer. Der er dit ansvar, som boligejer, at lakken lever op til alle de stillede krav. Du kan, hvis du er i tvivl om dem, forhøre dig, og få hjælp hos en fagmand, så du er sikker på, at lakken lever op til alle regler.

Ofte stillede spørgsmål

Nedenfor kan du læse nogle af de spørgsmål vi oftest hører fra kunder, se om du kan finde svar på netop dit spørgsmål, hvis ikke så er du mere end velkommen til at benytte kommentarfeltet længere nede og så vil vi besvarer hurtigst muligt.

– Hvad koster det at få lakeret gulve?

Når du skal have lakeret gulve og søger efter at få en pris ud af den lokale gulvmand, så er der et par spørgmål han med garanti vil spørge dig om for at han kan beregne prisen. Her vil han spørge om hvor mange kvadratmeter der skal lakeres?

Udover det vil han spørge om hvor i landet det er? Prisen kommer helt an på hvor langt han skal køre for at hjælpe dig. Ligeledes vil han spørge efter hvilken type gulv du har, og hvilken lakering du har tænkt dig at bruge.

– Lakering af fyrretræsgulv?

Det kan man helt sikkert, der findes forskellige typer af lakering alt efter hvilken type gulv du har. Ligeledes findes de i forskellige styrker og du vil også opleve at priserne vil variere rigtig meget, hvis du selv går ud og køber det.

Hvis du vælger at købe det selv, så sørg for at få god rådgivning der hvor du køber, de vil helt sikkert hellere end gerne hjælpe og du sikre dig bedre at købe det korrekte produkt første gang.

– Ridser i lakeringen, kan det fikses?

Når et gulv bliver brugt og man går rundt på det og flytter stolene og meget andet, så er det også umuligt at det ikke skulle blive ridset, men det kan heldigvis fikses og det behøver ikke være dyrt.

Andre spørgsmål vi typisk får:

 • Hvad koster lakering af gulv?
 • Hvilken type lakering er bedst til trægulv?
 • Kan man lakere et epoxygulv?
 • Hvordan lakere man et gulv?
 • Er det nemmeste at lakere et gulv med pensel eller rulle?
 • kan man lakere gulve med skibslak?
 • Hvordan klargøre og forbereder jeg gulv til lakering?
 • Kan man få maskiner eller sprøjtepistoler til at lakere et trægulv?
 • Hvor lejer man en kompressor til lakering af gulv?
 • Hvad koster det at få foretaget en lakering af betongulv?
 • Kan man lakere gamle døre og karme?
 • Kan man lakere køkkenlåger og skabe?
 • Jeg har nogle gamle stole, kan de lakeres?
 • Jeg ønsker at shine min bordplade op, kan den lakeres?
 • Hvad koster det at renovere og lakere gamle møbler?
 • Jeg valgte at gøre det selv, nu er gulvet grimt, hvad koster en omlakering?

Hvem kan udfører opgaven?

Hvis du udbyder opgaven, så kan du være sikker på at der vil være en del virksomheder som gerne vil byde ind på opgaven. Der findes nemlig rigtig mange gulvlægningsfirmaer som kan udfører denne type opgaven meget hurtigt.

Du kan selvfølgelig også bare slå op i telefonbogen og ringe til det første gulv firma du finder nær dig, men hvis du ikke kender til priserne i dit lokal område så kan det være svært at forhandle og du ender derfor ofte med at skulle betale overpris for en omgang gulvlakering.

Hvorfor modtage 3 tilbud?

En af fordelene ved at indhente flere forskellige gulvfirma priser og tilbud er som sagt at du har nemmere ved, at se hvor meget du kan spare og du får også et langt bedre overblik og grundlag for yderligere forhandling så fremt det ønskes.

Det eneste du skal gøre er at klikke dig ind på linket her, Det eneste du skal er blot at beskrive din opgave, dine kontaktoplysninger og herefter vil lokale gulvfirmaer kontakte dig med gode tilbud hurtigst muligt.

Eksempler på opgaver

Afhøvling og lakering af 67 m2 gulv – Herfølge

Almindelig parcelhus i Herfølge søger tilbud på lakering og afhøvling af massivt fyrretræsgulv. Der er i alt 67 m2 gulv, resten er flisebelagt.

Ny lakering af gulv – Brønshøj

Vores flotte parketgulv er efterhånden ved at være godt slidt, især de steder hvor vi oftest går. Der er derfor kommet slid på det øverste lag og mange steder er træet blevet helt lyst. Derfor ønsker vi tilbud fra firmaer der kan komme og ordne det.

Ny lakering til gulvet – Brønshøj

Vores flotte parketgulv er efterhånden ved at være godt slidt, især de steder hvor vi oftest går. Der er derfor kommet slid på det øverste lag og mange steder er træet blevet helt lyst. Derfor ønsker vi tilbud fra firmaer der kan komme og ordne det.

Gulvstøbning Priser & Tilbud – Dette bør du vide

Skal du have støbt et nyt cement eller beton gulv, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du læse lidt om hvad prisen er på sådan en opgave, hvem der kan udfører det og lidt tips til hvis du vælger gør det selv løsningen.

Hvis du allerede nu ved at du ikke selv har mod på at udfører opgaven, så kan du klikke dig ind på linket ovenfor og modtage 3 uforpligtende tilbud, det er helt gratis og du begynder at modtage dine tilbud fra lokale firmaer indenfor blot et par dage.

– Hvad koster det at få støbt ny gulv?

Når et gulvfirma skal udregne en pris på din opgave så vil de have flere forskellige faktorer som spiller ind, her har vi prøvet at ridse nogle af dem op.

Hvor mange kvadratmeter?

Et af de mest logiske spørgsmål som der vil blive stillet dig er, hvor mange kvadratmeter det drejer sig om. Er det gulvstøbning til køkkenet, badeværelset, stuen, kælder, sommerhus, i en lejlighed, eller noget andet?

Hvor i landet?

Derefter vil du blive spurgt om hvor i landet arbejdet skal udføres, prisen kommer nemlig til at afhænge meget af hvor langt der skal køres frem og tilbage.

Privat eller erhverv & industri?

Til sidst vil de fleste også gerne vide om det gælder et industrigulv som eksempelvis til en stald, en fodbold hal, et lager eller andet? Eller er det i et privat hjem?

Sørg for at beskrive din opgave så grundigt som muligt og så vil du modtage en masse gode tilbud meget hurtigt, og du vil dermed være langt bedre stillet til at vælge rigtigt første gang.

– Eksempler på opgaver

Støbning og isolering af gulv – Haderslev

Vi har købt et ældre hus som nu skal gennemrenoveres fra top til bund, i den ene stue fandt vi ud af at der ikke er nogen isolering under gulvbrædderne og der cirkulerer derved en masse kulde op.

Vi ønsker at få banket gulvet op, støbt det med cement og isoleret korrekt så vi kan få lukket af for kulden som trænger op nede fra. Opgaven skal udføres indenfor 4 måneder, gulvarealet er i alt 26 kvadratmeter.

Støbning af køkken og badeværelsesgulv – Helsingør

Badeværelses og køkkengulv skal renoveres og vi søger derfor efter et godt tilbud på denne opgave. Villaen ligger i Helsingør og der er i alt 2 badeværelser og et køkken som skal bankes op og støbes på ny. I alt 42 Kvadratmeter.

Få 3 Gulvfirma Tilbud!

Klik dig videre og få adgang til mindst 3 uafhængige tilbud fra professionelle gulvfirmaer nær dig, det er 100% uforpligtende og helt gratis!

Gulvafslibning Priser & Tilbud – Dette bør du vide

Står du og skal have slebet gulvet, men ved du slet ikke hvor du skal starte? Så er du kommet til det helt rette sted, her kan du nemlig både se hvordan du kan gøre det selv og finde gode informationer. Men du kan også klikke dig videre og modtage 3 uforpligtende tilbud fra gulveksperter nær dig, helt gratis.

Så hvis dit gamle gulv er meget ridset eller hakket i overfladen, så er det altså ved at være tid til en god gang gulvbehandling, en professionel gulvekspert kan hurtigt vurdere hvad der skal til for at shine gulvet op.

Ofte stillede spørgsmål:

Vi har samlet nogle af de mest almindelig spørgsmål omkring gulvafslibning, se her om du kan finde det svar du ønsker, hvis ikke så benyt kommentarfeltet længere nede og så besvarer vi hurtigst muligt tilbage.

– Hvad koster det at få slebet gulv?

Der er en del forskellige faktorer der spiller ind når den lokale gulvsliber skal udregne et tilbud til dig. Af disse faktorer er blandt andet, hvor mange kvadratmeter drejer det sig om, hvilket slags gulv er der tale om, og ikke mindst hvor i landet opgaven skal udføres.

Dog skal du regne med at det som oftest koster omkring 100 kroner per kvadratmeter, men det kan som sagt svinge rigtig meget og derfor være svært at sætte præcise tal på.

– Hvorfor modtage 3 gulvservice tilbud fra gulveksperter?

Hvis du ikke ønsker at udfører slibningen selv så bør du selvfølgelig kontakte et firma og få et tilbud, men mens de fleste mennesker bare vælger det første og bedste tilbud, så bør du indhente mindst 3 forskellige tilbud fra gulvfirmaer.

Når du har disse tilbud foran dig er det meget nemmere at se hvor stor prisforskel der kan være, og hvad hvert eneste tilbud indebærer. Der er nemlig rigtig stor forskel på de små detaljer og det er noget du bør være meget opmærksom på.

Men i stedet for at du selv skal ud og indhente alle disse tilbud, så kan du bare klikke dig ind på linket i toppen eller i bunden, her skal du beskrive din gulvopgave du ønsker udført, og så vil vi gennemsøge vores database og efter et par dage begynder de første tilbud at komme i din indbakke.

– Er det svært at gøre det selv?

Det kræver en god handyman at kunne gøre det selv, det er ikke umuligt men man kan hurtigt komme i problemer. Men er du typen der selv skifter blandingsbatteriet og samler køkkenet? Ja så kan du sikkert også sagtens selv slibe gulvet derhjemme.

Men er du ikke den store handyman, ja så er det måske bare en rigtig god ide at kontakte et par lokale firmaer og få nogle gode tilbud. Her vil du også kunne få gode råd om hvordan du vedligeholder gulvet, og hvilken efterbehandling som er værd at foretrække.

– Hvordan finder jeg et gulvfirma i mit lokalområde?

Du kan selvfølgelig slå op i telefonbogen og finde det første gulvfirma og så ringe og få dem til at komme med et tilbud. Men du kan også prøve at hører dine venner og familie på Facebook om de eventuelt kan anbefale et godt firma som de har gode erfaringer med.

Et godt lille tip er at læse anmeldelser af det pågældende firma på trustpilot og andre sider som anmelder håndværkere, har de negative og dårlige anmeldelser er det nok fordi du bør holde dig væk derfra.

– Hvad skal jeg være opmærksom på inden jeg begynder at gøre det selv?

Først skal du starte med at finde ud af om dit trægulv overhovedet kan slibes, start med at se hvor meget der er tilbage af gulvet. Det kan gøres på flere måder, en af de mest almindelige er at stikke en spartel ned i mellem revnerne i gulvet og så måle hvor meget der kan slibes. På de flest gulve skal der mindst være 5 mm.

Sørg for at alle søm er dykket ned i brædderne, har du en ide om at der skal slibes 2 mm. Så dyk søm og skruer med 4 mm. Det kan ødelægge maskinen hvis den kører over søm og skruer, så dobbelttjek for en sikkerhedsskyld.

– Kan jeg slibe et nystøbt betongulv i vatter?

Hvis du selv har støbt et nyt betongulv, så vil du opleve at det kan være utrolig svært at få det helt i vatter, og det kan derefter give problemer når gulvet så skal lægges medmindre du vil nivellere det ud med klodser.

Det er dog også muligt at slibe det hvis det er meget små niveu forskelle det drejer sig om, det kan dog med fordel være du skal have fat i et professionelt firma til at udfører denne type opgave for dig.

– Hvordan rengøre man et rum efter gulvafslibning?

Hvis du har lejet en gulvafslibningsmaskine som selv har sugeevne så vil den tage en meget stor del af det støv som kommer fra maskinen. Stort set alle nye maskiner har indbygget denne funktion.

Men hvis du ikke har en nyere maskine til at gøre det, så bør du derimod støvsuge rigtig godt når arbejdet er færdigt, sørg for at få alt op af de små riller og meget mere. Herefter kan du vaske gulvet grundigt og når gulvet er tørt bør du støvsuge en gang mere, da gulvvasken kan have løsnet diverse små ting.

– Mit gulv er ujævnt, kan det repareres?

I gamle huse med gamle trægulve er det helt normalt at træet med tiden begynder at vride sig og dermed blive ujævnt på overfladen. I mange tilfælde kan det ordnes med en gang gulvslibning, men der er bestemt også tilfælde hvor det ikke kan redes.

Hvis dit gulv er i den kategori hvor det ikke kan redes så er der to valgmuligheder, enten kan du leve med det som det er og det bliver bestemt ikke bedre med tiden, eller også kan du få skiftet gulvet hvilket i sig selv er en stor opgave, men husk på at det ofte kan give huset en merværdi.

– Kan jeg slibe min gamle trætrappe?

Det kan man bestemt godt, du skal dog være opmærksom på at det kan være et rigtig stort arbejde og det kan slide hårdt på ryggen da arbejdsstillingerne kan være rigtig dårlige.

Som ofte vælger folk også at få slebet gelænder med mere, så tænk først over hvor stort et arbejde det er, det kan tage rigtig mange timer men kan bestemt også være utrolig smukt når det er udført ordenligt.

De forskellige typer af trægulv og hvad du skal være opmærksom på

Der findes en del forskellige typer af gulve, de kræver hver deres specielle behandling, og vi har derfor beskrevet kort hvordan det foregår.

– Massivt gulv

Et massivt gulv kan tåle flere slibninger end eksempelvis et lamelgulv, da det er mere robust hele vejen igennem. Dog må det ikke slibes så meget at det påvirker samlingerne.

Et massivt gulv ses ofte i gamle lejligheder og huse og hvor man gik meget op i at have god kvalitet. Inden man går i gang med slibningen af et massivt trægulv så skal man sikre sig at der mindst 4 mm. at slibe af. Det kan måles ved at stikke eksempelvis en spartelklinge ned i samlingen.

– Lamelgulv

Lamelgulv er en billigere løsning end massivt trægulv, det er opbygget i lag, hvor man i toppen har massiv træ, i midten ofte spånplade og i bunden en billigere trætype.

Det betyder også at gulvet ikke kan tåle alt for mange afslibninger igennem dets levetid. Et du i tvivl om hvorvidt dit lamelgulv kan tåle endnu en behandling så bør du kontakte en professionel gulvsliber som kan kigge på opgave og samtidig give dig et tilbud.

– Laminatgulv

Laminatgulv kan slet ikke slibes, men gang på gang hører vi om folk som fejlagtigt har prøvet at gøre det selv derhjemme. Grunden til at det ikke kan lade sig gøre er fordi overfladen er lavet af plast.

Dog kan overfladen meget hurtigt ligne rigtig træ, så det er muligt at tage fejl. Så igen, hvis du er i tvivl og ikke kan se forskel så kontakt et lokal firma.

Gulvopgaver vi tidligere har formidlet

Nedenfor kan du læse nogle af de gulvservice opgaver som vi igennem tiden har været med til at formidle.

Slibning og sæbebehandling af parketgulv – København NV

Ældre lejlighed på 117 m2, trænger til at få slebet og sæbebehandlet gulvet. Lejligheden ligger på 5. Sal på Nørrebro i København. Arbejdet skal udføres i 4 værelse på henholdsvis 12, 14, 18 og 28 m2. Samt en mindre entre på knap 4 m2. Når gulvet er færdig slebet skal det have en omgang sæbebehandling i alle rum.

Gulvafslibning i mindre sommerhus – Hjørring

Vi har et sommerhus i Hjørring som denne vinter skal have lavet en masse småting, herunder skal hele gulvet afslibes og klargøres til sommeren. Sommerhuset måler 64 kvadratmeter.

Slibning af gulv i køkken + Stue + Soveværelse – Nykøbing Sj.

Ældre patricia lejlighed i hjerter af Nykøbing Sj. Søger tilbud på slibning af massivt trægulv i vores 3 stuer, køkken og 2 soveværelser. Naboer og andet vil blive informeret om hvornår arbejdet udføres. Opgaven haster da lejligheden skal lejes ud hurtigst muligt igen.

Klik dig videre og få adgang til mindst 3 uafhængige tilbud fra professionelle fagfolk nær dig, det er 100% uforpligtende og helt gratis!

Linoleumsgulv – Tips til at lægge et linoleumsgulv selv!

Skal du have nyt gulv enten i stuen, køkkenet, entreen eller på børneværelset? Så er linoleumsgulve et godt og sikkert valg, men vil du gerne vide mere om fordele og ulemper og vide mere om hvem der kan montere det nye gulv for dig?

Her har vi samlet alt viden om linoleumsgulve, som sagt fortæller vi dig hvad både fordele og ulemperne er og så giver vi dig et par gode tips til hvordan du kan lægge det selv.

Husk at hvis du har spørgsmål til selve artiklen eller mener vi har glemt noget, så kan du skrive en kommentar længere nede på siden. Vi gør vores bedste for at besvarer så hurtigt som overhovedet muligt, så spørg endelig.

Fordele ved linoleumsgulv

Der er rigtig mange fordele ved at vælge linoleumsgulv, her har vi lavet en lille liste over alle fordelene så læs dem endelig igennem.

Slidstærkt – Linoleum er utrolig slidstærkt og kan holde til at blive gået meget på. Du behøves altså ikke tvivle på hvorvidt det er noget som har en kort levetid, for sådan er det ikke.

Kan lægges på eksisterende gulv – En af fordele ved linoleumsgulv er at det kan monteres og lægges næsten alle steder. Så har du eksempelvis et allerede eksisterende gulv, så kan linoleumsgulvet sagtens lægges ovenpå.

Kan lægges ovenpå gulvvarme – Har du fået monteret gulvvarme i hele huset, så er det heller ingen ulempe overhovedet.

Rart at gå på – Nogle gulve er hårde og ikke særligt behagelige at gå på. Det er eksempelvis betongulve som er hårde og tunge at gå på. Linoleumsgulve er meget smidige og det er dermed rart og behageligt at gå på.

Dæmper lydniveauet – Der er ikke noget mere irriterende end at være i et rum hvor lyden altid er høj. Et gulv i linoeum er med til at dæmpe lyden hvilket kan være rigtig rart.

Nemt at rengøre – Hvis du før har haft et trægulv så ved du også hvor meget vedligeholdelse det kræver og hvor svære de kan være at rengøre. Linoleumsgulve er nemme og kræver ikke særlig meget før de er helt rene.

Hygiejnisk – Har du små børn så bør du også gå meget op i hygiejne og at alt altid er rent. I og med at linoleumsgulve er støv- og bakterieafvisende er det altså et rigtig godt valg.

Ulemper ved linoleumsgulv

Som med alt andet er der både fordele og ulemper, vi giver dig selvfølgelig også ulemperne og hvad du skal være opmærksom på før du vælger et gulv i linoleum.

Kan få mærker efter møbler – Har du en tung sofa til at stå ovenpå gulvet kan du risikere at der vil komme mærker der hvor den har stået.

Kan ikke benyttes i vådrum – Da linoleumsgulve ikke er vandtætte kan de altså ikke benyttes på badeværelset eller i vådrum.

Gør det selv tips

De fleste som er lidt fikse med deres hænder og som er vant til at udfører mange små opgaver derhjemme vil sagtens kunne montere og lægge et linoleumsgulv selv.

Der er dog en del ting du skal være opmærksom på undervejs, og derfor har vi lavet en lille tjekliste til hvad du skal være særlig opmærksom på.

 1. Hav altid skarpe blade på hobbykniven
  Når kanterne og hjørner skal skæres til skal det gøres med en hobbykniv, der er rigtig vigtigt at du altid har helt friske og skarpe blade på. Gamle og sløve blade vil give et grimt snit og det kan bære være svært at komme igennem.
 2. Brug knæbeskyttere
  I og med at du skal sidde rigtig meget på dine knæ, så gør du dig klogt i at investere i et par knæpuder eller knæbeskyttere som kan værne og beskytte dine knæ.
 3. Støvsug gulvet
  Det første du bør gøre er at støvsuge eller feje gulvet grundigt. Der må ikke være nogen sandkorn eller andet som kan ridse gulvet nedefra og dermed ødelægge det.
 4. Dyk alle søm
  Der må ikke være skruer eller søm som stikker op over overfladen som gulvet skal installeres på. Brug en dyknagle til at dykke alle søm og hvis der er skruer der stikker op skal de skrues ned.
 5. Ingen fugt
  Overfladen som der skal monteres på må ikke være fugtige og der må generelt ikke være damp i rummet.

Vil du have flere tips til hvordan du skærer linoleumsgulv, hvordan du kommer rundt om genstande og meget andet? Så anbefaler vi dig at kigge lidt rundt på Youtube da du kan finde nemme guides der.

Modtag uforpligtende gulvtilbud fra gulvfirmaer nær dig

Er du usikker på om du kan udfører gulvservice arbejdet selv, så bør du helt sikkert få en fagmand til at komme at hjælpe dig. Klik dig derfor videre og modtag 3 uforpligtende tilbud på montering af linoleumsgulve.

Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen og beskrive din opgave. Når du sender opgaven ind vil du kort efter blive ringet op, så din opgave kan verificeres inden den sendes ud til håndværkere i dit lokalområde.

Efter blot et par dage vil du begynde at modtage op til 3 uafhængige og uforpligtende tilbud. Du kan dermed sidde derhjemme og selv vælge det bedste tilbud. Det er nemt og ganske gratis at benytte sig af.

Typiske spørgsmål

Vi får mange spørgsmål i forbindelse med folk der gerne vil vide hvad man kan med et linoleumsgulv og hvad man skal være opmærksom på, derfor har vi lavet denne oversigt over de mest stillede spørgsmål.

 • Er linoleumsgulv den rette løsning til et børneværelse?
 • Er linoleumsgulv muligt at lægge oven på gulvvarme?
 • Kan man få et linoleumsgulv som samtidig er skridsikkert?
 • Er linoleumsgulv godt til erhver?
 • Hvad koster det at lægge et linoleumsgulv?
 • Er linoleumsgulve gode til køkkener?
 • Kan jeg lægge et trægulv ovenpå et linoleumsgulv?
 • Hvad er bedst et linoleumsgulv eller vinylgulv?
 • Er det svært at vedligeholde et linoleumsgulv?
 • Kan et linoleumsgulv nemt skiftes?
 • Hvordan vasker jeg et linoleumsgulv?
 • Kan man male et linoleumsgulv?
 • Hvad er bedst et linoleumsgulv eller epoxy?
 • Er linoleumsgulve godt for ældre at gå på?
 • Må jeg lægge linoleumsgulve i badeværelset og i vådrum?
 • Kan jeg få et linoleumsgulv der ligner træ, klinker eller fliser?
 • Er linoleumsgulv i en fugtig entre en god ide?
 • Hvad er levetiden på et linoleumsgulv?
 • Kan man få poleret et linoleumsgulv?
 • Bliver et linoleumsgulv ødelagt af at der står tunge møbler på det?
 • Hvad skal der være af understøtning og konstruktion under et linoleumsgulv?

Laminatgulv – Alt du skal vide

Laminatgulve er ultratynde, nemme at lægge og montere, overfladen består som ofte af presset papir eller papirmasse. Men hvornår er laminatgulve det rette valg og hvad er fordele og ulemperne ved denne type gulv.

Der findes rigtig mange forskellige typer af gulv, så det er forståeligt at det kan være svært at finde frem til hvad man skal vælge. Der findes blandt andet vinylgulve, linoleumsgulve, lamelgulve, trægulve, plankegulve, korkgulve og meget mere.

Hvis du har spørgsmål eller andet til denne artikel, så kan du længere nede på siden skrive en kommentar og så gør vi vores bedste for at hjælpe dig så hurtigt som muligt.

Fordele

Der er mange fordele ved at vælge et laminatgulv, her har vi samlet nogle af dem så du kan se hvorfor du bør vælge det fremfor de andre typer.

Slidstærkt – Laminatgulve er utrolig slidstærkt, overfladen er lavet af sammenpresset papir som gør det ekstra stærkt og dermed er det altså et gulv som kan holde i lang tid.

Billigt – En af grundene til at laminatgulve er en af det mest brugte typer er helt klart både at det er super slidstærkt men også at det er utroligt billigt.

Beholder Farven – I og med at det er slidstærkt så holder det også længe på farven, det er altså ikke et gulv som mister farven ved sollys eller når du taber noget på det.

Minimal vedligeholdelse – Er du typen som ikke magter at gulvet skal vedligeholdes alt for meget og som egentligt bare ønsker et nemt og billigt gulv? Laminatgulve kræver kun normal rengøring og kræver ikke som sådan vedligeholdelse.

Ulemper

Som med så meget andet er der selvfølgelig også nogle ulemper og dem skal du selvfølgelig ikke snydes for, så her er de.

Larmer – Selve gulvet har en hård og ikke særlig bevægelig overflade, du vil derfor opleve at gulvet larmer og knirker en del mere end andre gulvtyper.

Kølig overflade – Overfladen på laminatgulve er godt nok langtidsholdbar og slidstærk, men den er altså også kold og kølig at gå rundt på.

Hård overflade – Nogle gulve er utroligt behagelige at gå på, det gælder især for linoleum og vinylgulve, men den her type er mere hård og ikke så bevægelig.

Forhandler oversigt

I dit lokale byggemarked vil du helt sikkert kunne finde et stort udvalg, laminatgulve er faktisk blandt de mest udbredte og solgte på markedet. Du gør dig dog rigtig klogt i at holde øje med tilbudsaviser og priser på nettet, der kan nemlig være rigtig mange penge at spare ved at slå til på det helt rigtige tidspunkt.

Xl-byg.dk

Silvan.dk

Gulvexperten.com

Dintæppekæde.dk

Bygmaonline.dk

Tips til at gøre det selv

Overvejer du at lægge og montere gulvet selv, så har vi udarbejdet disse tips og råd til dig som du bør være opmærksom på. Sørg for at læs dem godt igennem og få også tips enten der hvor du køber gulvet eller af en ven.

 1. Læs anvisningerne grundigt
  Det vigtigste at starte med er at læse manualen og vejledningen meget grundigt, her står præcis hvordan gulvet lægges, hvad du skal være opmærksom på, hvilket underlag der skal vælges og meget mere.
 2. Læg PE-folie
  Normalt skal der lægges PE-folie under selve gulvet, det vil dog fremgå af vejledningen hvis der ikke skal, eller du skal bruge andet underlag. Normalt siger man at det er mest nødvendigt hvis du lægger ovenpå et cementgulv eller gulv med gulvvarme. Husk at lave et godt overlap på ca. 30 cm.
 3. Læg trinlydsisolering
  Nogle af de helt nye typer laminatgulv har lydisolering monteret direkte på brættet, men langt de fleste og de billige er der ikke. Det betyder at du skal udrulle et tyndt lag kork som også udligner små ujævnheder.
 4. Start i højre hjørne
  Når du står med fronten op mod den væg hvor du vil starte, så start i højre hjørne og arbejd dig ned igennem. Det er samme måde at anvisninger og andet er udført på så det er vigtigt at gøre det ens.
 5. Læg med fersiden mod væggen
  Det er vigtigt at du starter den første række med at lægge fersiden op mod væggen.
 6. Skær længden til
  Når du kommer ned enden skal du skære et stykke til som passer i længden. Mål helt inde fra væggen og til hvor den stødder på brættet. Herefter trækker du 10-15 mm. Fra så der er plads til afstandskilerne.
 7. Brug reststykket
  Når du starter næste række så start med at brug det reststykke som du savede af til første række. Det er dog vigtigt at du ikke bruger et stykke der er mindre en 20 cm. Langt. Det vil der også stå beskrevet i vejledningen.

Tjekliste over værktøjer du får brug for

Det er rigtig vigtigt at du benytter det helt rigtige værktøj og ikke bare bruger noget tilfældigt. Der hvor du vælger at købe gulvet kan du få fortalt hvad du skal bruge, det står sikkert også i vejledningen. Vi har lavet en lille liste over hvad der normalt skal bruges.

 • Slagklods
 • Afstandskiler
 • Montagejern
 • Hammer
 • Sav
 • Blyant

 

Få en professionel gulvmand til at lægge gulvet

hvis du sidder og tænker at det lyder som en stor opgave og er du bange for at begå fejl, så kan du altid kontakte et gulvfirma og få løst gulvservice opgaven hurtigt. De har stor erfaring, det rette værktøj og et laminatgulv kan lægges hurtigt.

Vi foreslår dig at du klikker dig videre, her skal du blot udfylde en formular med dine kontaktoplysninger og beskrive den opgave du ønsker udført. Klik her og modtag 3 uforpligtende tilbud fra gulvmestrer på lægning af laminatgulv.

Efter blot et par dage vil du modtage dine tilbud og du kan derfor sidde derhjemme i ro og fred og selv vælge det bedste tilbud. Det er super nemt for dig da du egentlig blot skal udfylde en formular, resten tager vi os af.

Det gode ved dette er at det er gratis og ganske uforpligtende, så med andre ord har du intet at tabe, men du vil derimod få mere overblik over markedet og en langt bedre pris end hvis du blot slår op i telefonbogen og vælger det første og bedste firma til gulvservice opgaven.

Recommended Posts

Leave a Comment

tilbygning